Grondbewerking


Er kunnen door ons vele grondbewerkingen worden uitgevoerd, hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Frezen

We hebben een groot assortiment aan frezen in verschillende werkbreedtes.
In loonwerk wordt vaak gebruik gemaakt van onze 4,8 meter brede frees, deze is hydraulisch opklapbaar zodat transport gemakkelijk is. Deze is tevens ook te huren op locatie Eersel.
Al andere frezen die varieren in werkbreedte van 2 tot 4,50 meter worden ook verhuurd.
Verder is het mogelijk om in de front te klepelmaaien of eventueel eerst een gewas klein te maken zodat het met de frees makkelijker ondergewerkt wordt.
Frontklepelen en achter frezen kan in één werkgang.


Ploegen


We hebben vele ploegen beschikbaar, van 1 schaar diepploeg, 3 schaar, 4 schaar en 5 schaar wentelploeg. Sommige zijn voorzien van open risters. Er kan worden geploegd zonder vorenpakker, met losse vorenpakker of met aangebouwde cappon vorenpakker wat het afwerken van de kopakkers gemakkelijker maakt. Op alle ploegen kunnen woelers worden geplaats om de ploegzool te breken. 

Voor mooie beelden van het ploegen klikt u hier!

Spitten


We kunnen gronden spitten van 20 tot +- 35 cm diep met onze snelspitter. De diepte hangt af van welk gewas erop geteeld wordt. Ook spitzaaien is mogelijk zodat direct in één werkgang gespit en gezaaid wordt, er kan gras, graan, erwten en mais mee worden gezaaid.

Diepspitten

Met onze diepspitter kunnen gronden worden gespit tot een diepte van +- 80 cm. De grond wordt mooi gemengd en aangedrukt.

Zaaiklaar leggen

Met onze vorenpakkercombinaties kan geploegd land zaaiklaar gelegd worden. De grond wordt verkruimeld zodat een fijn zaaibed wordt gemaakt. 

Diepwoelen

Eventuele storende lagen kunnen gebroken worden zodat water beter de grond in kan, verdichting kan worden opgeheven, we hebben verschillende soorten en maten woelers beschikbaar.

Stoppelbewerking


Voor het bewerken van de stoppel na de oogst van een gewas hebben we schijvencultivators, in loonwerk gebruiken we vaak onze halfgedragen 6 meter smaragd, deze is voorzien van een zaaibak zodat meteen een groenbemester mee ingezaaid kan worden.