Aardappelen
Het rooien van aardappelen wordt door ons gedaan met een 4-rijige AVR Puma 3 bunkerrooier en een getrokken Grimme SE-bunkerrooier. Op deze manier hebben we 2 machines die elkaar versterken. We hebben bij de aardappelrooier de mogelijkheid om via een stortbak en hallevuller in te schuren, of kunnen indien u dat wenst met de hooglosser direct op vrachtwagen lossen. Voordeel hiervan is dat u minder arbeid nodig heeft en hierdoor goedkoper kunt werken.


Uien
Het oogsten van de uien wordt gedaan met een loofklapper voor op de trekker en achter een rooier. Hiervoor hebben wij 2 holaraz rooi setjes, ook wel bekend als de betere uienrooimachines op de markt. Door het hebben van 2 machines zijn we ook in staat om in een dag veel ha te rooien
Na het rooien moeten de uien natuurlijk een tijdje drogen. Als dit gebeurt is kunnen wij deze laden met onze grimme SE-bunkerrooier. Wij kunnen de aardappelbek die normaal in de grimme hangt eruit halen en een uien invoer rol hierin monteren. Grote voordeel van deze uienlader is dat hij veel schoningscapaciteit heeft. Hierdoor worden ook haagwine of andere lastige onkruiden goed gescheiden van de uien.