Grondbewerking

Frezen
We hebben een groot assortiment aan frezen in verschillende werkbreedtes.
In loonwerk wordt vaak gebruik gemaakt van onze 4,8 meter brede frees, deze is hydraulisch opklapbaar zodat transport gemakkelijk is. Deze is tevens ook te huren op locatie Eersel.
Al andere frezen die varieren in werkbreedte van 2 tot 4,50 meter worden ook verhuurd.
Verder is het mogelijk om in de front te klepelmaaien of eventueel eerst een gewas klein te maken zodat het met de frees makkelijker ondergewerkt wordt. Frontklepelen en achter frezen kan in één werkgang.

Snelspitten

We kunnen gronden spitten 28 cm diep met onze snelspitter. Onze spitter is standaard uiterust met woelers, zodat ook diepere storende lagen aangepakt worden. Daarnaast kan er ook gekozen worden om te spitten en zaaien met deze machine. Gewassen waar dit veel bij gebeurt zijn gras, graan en mais. Maar ook bij andere gewassen is dit goed mogelijk.

Diepspitten
Langs onze snelspitter hebben we ook een diepspitter. Met deze machine kunnen gronden worden gespit tot een diepte van +- 80 cm. De grond wordt mooi gemengd en aangedrukt. Erg goed voor diepwortelende gewassen zoals Asperge en Boomteelt.

Ploegen
We hebben diverse ploegen beschikbaar, voor het loonwerk wordt meestal gekozen voor de 5 schaar met losse vorenpakker. Bij ploegen wordt ook altijd gebruik gemaakt van ondergronders zodat uw gewas na het ploegen optimaal kan groeien.

Voor mooie beelden van het ploegen klikt u hier!

Bedden frezen, ruw opploegen en uitfrezen
Bedden frezen doen wij voornamelijk in de asperge teelt. Hiervoor gebruiken wij een Härlander frontfrees in de fronthef en een Härlander beddenfrees achterin. Met deze combinatie kunnen wij hoge luchtige bedden maken wat de kwaliteit van de asperges ten goede komt.
Naast het opfrezen van bedden kunnen wij in het najaar de asperges klepelen en ruw opploegen in een werkgang om zo in het voorjaar voortvarend aan het werk kunnen.
Als laatst hebben wij ook een speciaal ontwikkelde frees waarmee we asperge velden effectief kunnen vernietigen, deze gaat zo diep dat hij de kop van de asperge plant kapot freesd, waardoor de asperge plant niet meer uit schiet.

Zaaiklaar leggen
Met onze vorenpakkercombinaties kan geploegd land zaaiklaar gelegd worden. De grond wordt verkruimeld zodat een fijn zaaibed wordt gemaakt. Daarnaast hebben we ook de beschikking over een kop-egg met cambridgerol daarin om grond zaaiklaar en vast klaar te leggen.

Diepwoelen
Eventuele storende lagen kunnen gebroken worden zodat water beter de grond in kan, verdichting kan worden opgeheven, we hebben verschillende soorten en maten woelers beschikbaar. Ook zijn er machines waarmee woelen en zaaien eventueel gecombineerd kunnen worden. Neem hiervoor contact op.

Stoppelbewerking
Voor het bewerken van de stoppel na de oogst van een gewas hebben we schijvencultivators, in loonwerk gebruiken we vaak onze halfgedragen 6 meter smaragd, deze is voorzien van een zaaibak zodat meteen een groenbemester mee ingezaaid kan worden.