Zaaien, poten en planten

Zoals bekend en gewend van ons worden alle zaaiwerkzaamheden uitgevoerd met GPS systemen om strakke percelen en oogstwerkzaamheden later in het jaar te bevorderen.

Gras, graan en kruiden
Voor het zaaien van gras, graan en diverse andere gewassen hebben wij diverse pijp- en breedzaaimachines in ons assortiment. Verschillende van deze machines zijn voorzien van grondbewerkingsmachines vooraf. Naast het gebruiken van deze machines in het loonwerk zijn deze ook veelal te huur. Een overzicht van de zaaiwerkzaamheden die wij aanbieden met deze machines zijn:

  • Swincosem zaaimachines (Goed voor gras en kruiden, niet meer nodig om na te rollen, met kop-egg, met diepwoelen vooraf mogelijk)

  • Pijpen zaaimachine (goed voor gras en graan, met en zonder kop-egg mogelijk, met diepwoelen vooraf mogelijk)

  • Frees met zaaimachine (Voor het inzaaien van zaden in een stroperig gewas)

  • Smaragd met zaaibak (3 tot 6 mtr, voor zaaien van groenbemesters.

Uien, bieten, mais en diverse
Voor alle bovenstaande gewassen die op rij gezaaid worden hebben wij een passende machine staan. Voor uien wordt gebruik gemaakt van een 6,75 mtr 3 * 2,25 mtr bedden zaaimachine. Dit om kwaliteit en capaciteit te garanderen. Natuurlijk mogelijk met diverse toevoegingen tijdens zaaien. Bieten wordt gedaan met een 6 meter monosem, 12 rijen op 50 cm rijen zaaimachine, wat een goede zaadafleg gerandeerd. Bij mais wordt gebruikt gemaakt van een 8 rijig monosem zaaimachine met de mogelijkheid van toevoeging van kunsmest en granulaten. Verder kunnen we ook Sorghum op 37,5 cm zaaien en zonnebloemen met dezelfde machine zaaien.


Poten
Het poten van aardappelen wordt bij ons gedaan met twee 4-rijige Grimme aardappelpoters. Het poten van de aardappelen wordt gecombineerd met het aanaarden, beide poters hebben wissers om spuitsporen vlak te zetten.  De twee tractoren die voor de pootmachines staan zijn voorzien van een zaaibedcombinatie in de fronthef die het land klaarlegt voordat de aardappelen gepoot worden. Één van de twee combinaties is voorzien van een hakenfrees in de fronthef, hier kan ook vloeibare kunstmest in de aardappelrug worden toegediend. Bij het poten bestaat de mogelijkheid tot het toevoegen van vast of vloeibaar bestrijdingsmiddel.


Planten
Asperges planten wordt door ons gedaan met een 1- of 2 rijige planter. Met de 1 rijige planter hebben we de mogelijkheid om verwarmingsslangen mee in te voeren. Met beide machines is het mogelijk om de meststof Vivisol bij te voegen. Vivisol stimuleert de wortelgroei en zorgt voor een actiever bodemleven wat resulteert in sterkere planten.
We hebben verschillende plantbanden beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden!

Voor een filmpje van het planten van asperges klik
hier.