Mais


De teelt van mais kunnen wij compleet verzorgen met een uitgebreid machinepark.

Zaaien

Voor het zaaien van mais wordt gebruik gemaakt van 6 of 8 rijige zaaimachines. Er wordt gezaaid met behulp van GPS om zo precies te kunnen werken. Ook voor mais is het mogelijk om te spitzaaien, dus in één werkgang de grond spitten en mais in zaaien, de spitmachine is dan voorzien van een 4 rijige maiszaaimachine. 
Het is mogelijk om tijdens het zaaien startgranulaat toe te voegen, dit is een meststof die zorgt voor een goed opstart van de mais, deze stimuleert de wortelontwikkeling van de plant.


Voor een film van het spitzaaien van mais klikt u hier!Onkruidbestrijding


Voor het bestrijden van onkruid in de mais hebben wij een Agrifac zelfrijdende veldspuit. Met de juiste mix kunnen we het onkruid in de mais goed bestrijden.
Het is mogelijk een onderbladbespuiting uit te voeren in de mais bijvoorbeeld tegen haagwinde. Deze zijn vaak tijdens de eerdere onkruidbestrijding moeilijk te bestrijden omdat deze zich pas later ontwikkelen. Door een onderbladbespuiting blijft het gewas gespaard van bestrijdingsmiddelen, hierdoor ontstaat geen opbrengstderving.
Oogsten


Snijmais
Voor het hakselen van de mais hebben wij twee Krone hakselaars voorzien van 8 rijige maisbekken. Voor het transport van de gehakselde mais hebben we diverse silagewagens tot onze beschikking. Het is mogelijk broeiremmer toe te voegen.
MKS (maiskolvenschroot)

Hiervoor wordt de hakselaar uitgerust met een kolvenplukker. Alleen de kolf inclusief spil en schutblad wordt gehakseld. 

Zowel bij het hakselen van snijmais als bij maiskolvenschroot is er de mogelijkheid om een broeiremmer 11A44 of 11CFT toe te voegen. 
Wanneer is er meer kans op broei?
- Als de mais een hoog DS-gehalte heeft.
- Als de mais veel suikers bevat bijvoorbeeld door een versnelde afrijping.
- Door het voorkomen van schimmels bijvoorbeeld bladvlekkenziekte.
Voor het vastrijden van de kuil beschikken wij over twee loaders en eventueel een trekker met maisschuif om zo genoeg capaciteit op de kuil te hebben en alle zuurstof eruit te krijgen zodat de kuilen goed conserveren.