Gras


Voor het verzorgen van uw complete grasoogst hebben wij diverse machines.


Zaaien

Voor het zaaien van gras hebben wij graszaaimachines die voorzien zijn van rotorkopeggen. Het is ook mogelijk om te spitzaaien, in één werkgang de grond spitten en gelijk met gras in te zaaien.

Maaien

Voor het maaien van uw gras hebben wij diverse maaiers, deze worden zowel voor loonwerk als verhuur gebruikt.
- 2x Krone triple vlindermaaiers (frontmaaier+ twee achtermaaiers) 8,7 meter werkbreedte
- 1x
combinatie front en achtermaaier 5,80 meter werkbreedte

- Verschillende getrokken maaiers
- 5 meter getrokken maaier zonder kneuzer


Schudden

Voor het schudden van gras hebben wij een groot assortiment aan schudders beschikbaar. Deze schudders varieren in werkbreedte
van 10 tot 15 meter.


Harken


Voor het harken van gras hebben wij een Krone hark met een werkbreedte van 14 meter. Ook is er op elke vestiging nog een Krone 4 rotor hark voor de verhuur, verder zijn er diverse harken 9 meter middenafleg harken te huur en verschillende zij-afleg harken.

Hakselen

Voor het hakselen van uw gras hebben wij twee Krone hakselaars.

Tijdens het hakselen kan er eventueel toevoeging van innoculant 1188 of 11GFT worden bijgevoegd. Onder de 50% droge stof adviseren wij zowiezo een kuiltoevoegmiddel om het conserveringsproces te versnellen en de pH zo vlug mogelijk omlaag te krijgen. Zo worden suikers benut en wordt eiwit behouden!


Voor meer informatie over silage innoculanten klikt u hier!

Oprapen

Voor het oprapen van uw gras met snijwagens hebben wij twee Krone dubbeldoelwagens. Door middel van de invoerrotor met daarachter messen wordt het gras kort gesneden. Deze wagens zijn voorzien van verdeelwalsen om makkelijk in laagjes over de kuil te kunnen lossen. 

Ook bij het oprapen met snijwagens is er de mogelijkheid om kuiltoevoegmiddelen toe te voegen!


Pakken persen

Wij kunnen grote, middelgrote en kleine pakken voor u persen.

Met onze Krone grote pakken pers persen wij pakken van 70 cm hoog en 120 cm breed, de lengte van deze pakken kan variëren van 1,0 meter tot 1,75 meter, deze kunnen dan gewikkeld worden in folie met onze Kuhn wikkelaar.

Pakken die niet gewikkeld hoeven te worden zoals hooi/stro kunnen in grotere lengtes worden geperst, meestal 2,50 meter.

Voor middelgrote pakken hebben wij de beschikking over een New Holland pers. Deze maakt pakken van 45 cm hoog en 80 cm breed, de lengte varieert van 1,0 meter tot 1,25 meter. Deze kunnen dan ook gewikkeld worden.

Pakken die niet gewikkeld hoeven te worden zoals hooi/stro kunnen in lengtes van 1,0 meter tot 1,60 meter worden geperst.

Ook kunnen we met onze Welger pers kleine pakjes hooi persen.