Asperges


In 2016 zijn de werkzaamheden overgenomen van loonbedrijf van Gestel. Wij hebben onze werkzaamheden hiermee uitgebreid in de uien, asperge en boomteelt. In de aspergeteelt zijn wij een sterke dienstverlener in de complete teelt.

Hieronder een overzicht van onze werkzaamheden in de asperges. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van GPS om zo nauwkeurig te kunnen werken.


Bedden frezen

Wij bieden de mogelijkheid om met onze Acker beddenfrees en frontfrees netjes bedden op te frezen.Folie

We kunnen met onze folierollers folie op/afrollen. Het op/afrollen van de folie wordt uitgevoerd met onze tractor met een bodemvrijheid van 75 cm, met deze tractor is het ook mogelijk om over minitunnelbogen te rijden.

De folie is met grond te vullen met onze speciale folievulmachine. Er kan gemakkelijk grond in de tasjes van de folie worden gebracht doordat de folie wordt gelicht en er met dan grond in de tasjes geschoven kan worden. De folievulmachine volgt automatisch de aspergerug.


Planten


Asperges planten wordt door ons gedaan met een 1- of 2 rijige planter. Met de 1 rijige planter hebben we de mogelijkheid om verwarmingsslangen mee in te voeren. Met beide machines is het mogelijk om de meststof Vivisol bij te voegen. Vivisol stimuleert de wortelgroei en zorgt voor een actiever bodemleven wat resulteert in sterkere planten.
We hebben verschillende plantbanden beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden!

Voor er geplant wordt bieden we de mogelijkheid om de grond te diepspitten. Met onze diepspitter kan de grond tot +/- 80 centimeter gespit worden zodat deze voldoende los is om in te kunnen planten.

Voor een filmpje van het planten van asperges klik hier.

Gewasbescherming


Met onze speciale aspergespuit kunnen de asperges worden gespoten. Deze spuit is uitgerust met zakpijpen,
hieraan zitten de spuitdoppen die dan horizontaal gericht zijn. Zo wordt een optimaal spuitbeeld behaald voor de onkruidbestrijding.
Voor de bestrijding van botrytis hebben we andere zakpijpen, hieraan zijn aan weerszijden spuitdoppen gemonteerd die door het gewas heen spuiten om zo een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.

Ruw opploegen


Het ruw opploegen van bedden wordt gecombineerd met het hakselen van het loof. Deze werkzaamheden worden in één werkgang uitgevoerd. In de fronthef wordt het loof gehakseld en ingefreest en achter worden de bedden ruw opgeploegd door middel van schijven. Omdat dit met behulp van GPS wordt gedaan is het grote voordeel dat in het voorjaar weer een mooie symmetrische rug opgefreest kan worden doordat de ruggen al op de GPS lijnen liggen.

Asperges uitfrezen

Het uitfrezen van asperges gebeurd met onze speciaal ontwikkelde frees, deze freest diep door de aspergerug zodat de kop van de aspergeplant kapot gefreesd wordt. Zo schiet de asperge niet meer uit.

Bemesting

Voor het bemesten in asperges hebben wij mogelijkheden om zowel vaste mest als drijfmest toe te dienen. 
Met onze Tebbe breedstrooier voorzien van smalle banden kunnen wij tussen de bedden door rijden om zo vaste mest of compost te verspreiden. Deze strooier is ook voorzien van een gestuurde as zodat op de kopakkers gemakkelijk in/uitgedraaid kan worden zonder de ruggen te beschadigen.Voor het bemesten met drijfmest hebben we onze drijfmesttank en aspergebemester helemaal gerenoveerd. Er is een gestuurde as onder de tank gemaakt om op de kopakker gemakkelijker in/uit te kunnen draaien zonder de ruggen te beschadigen. Achter op de tank is een hefmast gemonteerd om de bemester hoog op te kunnen pakken zodat deze over de aspergeruggen kan draaien. De bemester bemest tussen vier bedden tegelijk en werkt de mest in de grond.

Hebt u vragen over bepaalde werkzaamheden, neem gerust contact met ons op 0497-591651