Nieuwsbrief aspergewerkzaamheden

Beste relatie,
Komend jaar staan wij graag weer voor u klaar met onze aspergemachines. Via deze nieuwsbrief willen wij graag onze machines nog eens onder de aandacht brengen. Mogelijk zijn er nog werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren die nog niet bij u bekend zijn.
Alle werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met behulp van GPS om zo precies te kunnen werken.
De werkzaamheden op een rij.

Bedden frezen
Wij bieden de mogelijkheid om de bedden netjes op te frezen in het voorjaar met onze Acker beddenfrees en frontfrees. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met GPS.

Folie leggen en oprollen

Wij kunnen bij u folie leggen en oprollen en deze folie ook vullen met onze folievulmachine.
Het leggen en oprollen van de folie vindt plaats met onze tractor met een bodemvrijheid van 75 cm. Met deze tractor is het ook mogelijk om over minitunnelbogen te rijden.

Folievulmachine
Met onze folievulmachine kan er gemakkelijk grond in de tasjes van de folie worden gebracht. De machine volgt automatisch de rug.

 
 
 
 
 
Asperges planten
We hebben de mogelijkheid om met een 1 rijige planter of 2 rijige planter te planten. Met de  1 rijige planter kunnen we verwarmingsslangen mee invoeren.
Het is met beide machines mogelijk om de meststof Vivisol bij te voegen. Vivisol stimuleert de wortelgroei en zorgt voor een actiever bodemleven wat resulteert in sterkere en gezondere planten.

Voor het planten bieden we nog de mogelijkheid om te diepspitten. Met onze diepspitter kan tot +/- 80 cm diep worden gespit zodat de grond voldoende losgemaakt is om te planten.

 
Spuiten
Met onze speciale aspergespuit kunnen de asperges worden gespoten. Deze spuit is uitgerust met  zakpijpen, hieraan zitten de spuitdoppen die dan horizontaal gericht zijn. Zo wordt er een optimaal spuitbeeld behaald voor de onkruidbestrijding.
Voor de botrytis bestrijding hebben we andere zakpijpen, hieraan zitten aan weerszijde spuitdoppen die door het gewas heen spuiten om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.

 
 
 
Ruw opploegen bedden
In de fronthef wordt het aspergeloof gehakseld en ingefreest en achter worden de bedden door middel van schijven opgeploegd. Deze bewerkingen worden uitgevoerd in één werkgang.
Dit gebeurd met behulp van gps. Het grote voordeel van het uitvoeren van deze bewerking met GPS is dat er in het voorjaar weer een mooie symmetrische rug opgefreest kan worden doordat de rug al op de GPS lijn ligt.
Bemesten in asperges
Met onze tebbe breedstrooier voorzien van smalle banden kunnen wij tussen de ruggen doorrijden om uw asperges te voorzien van bemesting met stalmest of compost. De breedstrooier is ook voorzien van een gestuurde as zodat op de kopakkers gemakkelijk in/uitgedraaid kan worden zodat de aspergeruggen niet beschadigen. 
Hebt u interesse in onze werkzaamheden of wilt u advies bel dan gerust 0497-591651

<< TERUG